De rigtig gode legepladser handler om mere end seje klatrestativer og fede legehuse – selvom det også har en stor betydning.
Men det handler først og fremmest om at skabe et legemiljø, der er stemningsfyldt, rart at være på og som rummer forskellige situationer og temperamenter på legepladsen.
Derfor er det så vigtigt at huske små opholdsområder på legepladsen, hvor der er plads til at blive trøstet, tage pauser eller som kan være platform for en god snak og fantasifuld og rammefri leg.
Det er også vigtigt at skabe små oaser på legepladsen. Lave opdelinger, der er med til at gøre legepladsen mere overskuelig og tilgængelig for børnene, og som er med til at skabe forskellige verdener til leg. Det fremmer både fantasi og kreativitet. Kroge og huler giver en følelse af selvstændighed. Og afskærmning imellem legeområder laver også en inddeling imellem vild og rolig leg, så der både er plads til ro og krudt i rumpetten.
Her er billeder fra en sag, hvor det gode legemiljø var i højsædet. Her skulle der laves pausemiljøer, opdeling af legepladsen, et gyngestativ og et godt og praktisk skur, så legepladsen ikke roder.